top


Spijker Transport Service is in 1995 opgericht na ruim 10 jaar eigen ervaring in het nationale en internationale wegtransport.

Hoofddoel was, en is nog steeds een optimalisering van de dienstverlening in het wegtransport. Sinds de start van de werkzaamheden vertrouwt een groeiende groep tevreden klanten een diversiteit aan goederen aan ons toe.

In de beginjaren werd vooral huifvervoer gedaan naar Duitsland en Denemarken. Snel kwamen daar Zweden en Engeland bij en werd een eerste specialisatie naar koel/vriesvervoer gedaan. Vanaf 2003 worden meer en meer groenten, fruit, bloemen en planten vervoerd en ligt de nadruk vooral op Denemarken, Duitsland en Frankrijk.
Vanaf 2006 is een begin gemaakt met het verleggen van de focus naar nationaal en regionaal vervoer. In beginsel werd het verse fruit veelal gereden van haven naar importeurs en groothandel. Waar vroeger de pallets met fruit los per schip werden vervoerd gebeurt dat tegenwoordig veelal per (koel/vries)container. Meegroeien met de markt leidde ertoe dat meer en meer containers werden vervoerd. Al snel werden niet alleen geconditioneerde maar ook 'normale' containers vervoerd.

Inmiddels neemt containervervoer een grote plaats in in de dagelijkse transportpraktijk. Zowel 20, 40 als 45 ft eenheden worden in een gebied van ongeveer 500 km vanuit Rotterdam en Antwerpen vervoerd.

...