top

September 2019.

Het Europese ECOSTARS programma is bedoeld als erkenningsregeling voor vervoerders van goederen en personen. Vanuit de gedachte dat efficient en schoon vervoer uiteindelijk meerwaarde heeft voor het milieu geeft het waardering aan bedrijven die vanuit die gedachte een bewuste bedrijfsvoering toepassen. Gemeente Rotterdam en bedrijfsleven erkennen eveneens het belang van schone lucht in de stad en het feit dat ook vervoerders daaraan kunnen bijdragen. Spijker Transport Service is onder andere actief in de regio Rotterdam en heeft via dit programma van ECOSTARS een waardering van vier sterren behaald. Hiermee wordt ook door ECOSTARS, Gemeente Rotterdam en Logistiek 010 erkend dat we als bedrijf daardwerkelijk een bijdrage leveren aan een beter luchtkwaliteit.

Meer informatie over ECOSTARS.

 

Trots op mijn bedrijf, mijn werk en alles wat het me heeft gebracht. Zonder af en toe een beetje hulp van mensen die ondanks alles in je blijven geloven was dat nooit zo gelukt...

En als je dan ergens tegenaan loopt dat (diepe) indruk maakt geef je die hulp gewoon door...

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan hun toekomst. Een toekomst waarin een lach geen uitzondering meer is maar een recht. Gewoon, zoals het hoort te zijn. Help je mee??

www.hetvergetenkind.nl

Op 15 september 2016 is door Spijker Transport Service de Sojuz capsule van ESA-Astronaut André Kuipers afgeleverd bij Space Expo in Noordwijk. Onder toeziend oog van Space-Expo Directeur Rob van den Berg werd de capsule uit de auto getakeld en in de expositieruimte opgesteld.

 

André Kuipers is op 21 december 2011 met deze capsule, de TMA 03-M, naar het ISS vertrokken en ruim een half jaar later weer veilig geland op de steppe van Kazachstan. Dit transport dat afgelopen juli in Moskou begon heeft in alle stilte plaats gevonden. In februari 2014 zijn hiervoor al de eerste contacten gelegd. Het project is uitgebreid voorbereid en had te maken met diverse internationale conflicten. Er is voor deze rit uitgebreid samengewerkt met TLN en EWF uit Rotterdam. De officiële onthulling van de capsule door André Kuipers en commandant Oleg Kononenko vond plaats op maandag 19 september 2016. Vanaf 20 september is de capsule ook voor het publiek te zien in Space Expo.

Zwijndrecht, 24-09-2014

Vandaag werd bekend dat voor de derde keer op rij het Keurmerk Transport en Logistiek is toegekend. Gebaseerd op het INK model is het Keurmerk hét teken van kwaliteit en betrouwbaarheid in de sector transport en logistiek. Spijker Transport Service mag sinds 2008 het Keurmerk voeren. We zijn trots op de verlenging en vastbesloten het hoge kwaliteitsniveau vast te houden en nóg verder te ontwikkelen naar de klant.

Op 18 April 2014 reed mevrouw Barbara Visser mee met Spijker Transport Service. Mevrouw Visser is in de Tweede Kamer woordvoerder voor vervoer als opvolger van Ton Elias. Om zich goed te informeren over de actuele zaken heeft zij tijdens een rit met de vrachtwagen bij laten praten over actuele zaken zoals inzet door chauffeurs uit MOE-landen, inhaalverboden, privacy van chauffeurs, verkeersveiligheid, Europa, de rij- en rusttijden en het boetebeleid in diverse landen. Het werd uiteindelijk een zeer informatieve ochtend. Net als de Minister afgelopen jaar is ook mevrouw Visser zeer geïnteresseerd in het wel en wee binnen de sector en laat ook zij zich vanaf de werkvloer informeren. Ze bleek kritisch maar tegelijk bezorgd over de uitdagingen waar we als sector mee te maken hebben en vroeg honderduit over allerlei zaken.

In het kader van onderzoek naar het overtreden van cabotageregels liet de Minister van Infrastructuur en Milieu mevrouw Melanie Schulz-van Haegen zich onlangs op diverse plaatsen in Nederland bijpraten door inspecteurs van IL & T. Om een goed beeld te krijgen en gedachten over het onderwerp ook van de 'werkvloer' te horen was zij onder andere te gast bij Spijker Transport Service en reed zij mee tussen verschillende controlepunten. De minister was zeer geïnteresseerd in de spelende problemen en gaf aan dat ze de zorgpunten herkende. De betrokkenheid van de Minister en haar kennis van zaken was daarbij zeer opvallend. Het onderzoek zal begin 2014 gereed zijn.

Onlangs is de nieuwe truck in gebruik genomen. De nieuwe Mercedes Benz Actros is uitgerust om de toch al all-round dienstverlening van Spijker Transport Service nog verder te verbeteren en uit te breiden. (Mogelijke) problemen met aslasten behoren vanaf nu geheel tot het verleden en met een milieulabel 'Euro-6' behoort deze truck tot de schoonsten die momenteel leverbaar zijn. Voorzien van een subtiel afgewerkte stroomlijn en diverse veiligheidsopties is bij het samenstellen van deze nieuwe truck niet alleen aan de chauffeur maar tevens aan de veiligheid van de medeweggebruikers gedacht.

 
Zwijndrecht, 24-11-2012.

In een goedgevulde zaal van de Efteling zijn vanmiddag de winnaars bekendgemaakt van de prestigieuze Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2013. De deelnemers uit de drie categorieën werden dit jaar met name beoordeeld op hun prestaties op het gebied van ICT-toepassingen. In de categorie 'klein' is Spijker Transport Service uitgeroepen als winnaar. De prijs is uitgereikt door minister van Infrastructuur en Milieu mevrouw Melanie Schultz- van Haegen samen met mevrouw Sylvia Roelofs, mede-jurylid en directeur ICT-Office.

'Helemaal geweldig!', aldus directeur van 't Spijker. Erg fijn om, zeker in deze tijd, bevestigd te krijgen dat je aan de top van je categorie aan het werk bent. Door het mogen voeren van het Keurmerk Transport & Logistiek (sinds 2008)  en een eerdere finaleplaats in 2010 was en is dat al redelijk gewaarborgd, maar met een prijs zoals deze buigt ook een aparte jury zich daar nog eens over. Mijn ICT-toepassingen zijn vooral gebaseerd op neutraliteit en onafhankelijkheid en zijn veelal in eigen beheer (door)ontwikkeld. Zo kan ik met eigen middelen voor diverse klanten dezelfde toepassing aanbieden. Dat scheelt niet alleen kosten maar je kunt ook heel specifiek zaken aan- of uitzetten. Deze prijs is een welkome stimulans om op deze manier verder te gaan.'

Spijker Transport Service voert voor diverse klanten transportdiensten uit in de container- en geconditioneerde sector.

Zwijndrecht, 08 november 2011.

 

Op 7 november 2011 vond de driejaarlijkse bedrijfsaudit voor het Keurmerk Transport & Logistiek plaats. Het eindoordeel van de auditeur van Vianorm is dat Spijker Transport Service ruimschoots aan de eisen van het Keurmerk voldoet en daarmee opnieuw de komende drie jaar het Keurmerk mag voeren.

Het Keurmerk geeft inzicht in bedrijfsprocessen en stelt de gecertificeerde in staat op een duidelijke manier te werken aan een goede bedrijfsvoering met een onderscheidende marktpositie en zakelijk inzicht. Voor potentiële klanten geeft het Keurmerk blijk van betrouwbaarheid en kwaliteit. Meer informatie over het Keurmerk kunt u vinden op de site van het Keurmerk.

 

Zwijndrecht, zomer 2011.

Onlangs is het systeem van brandstoftoeslagen voor alle relaties gelijkgetrokken. Percentages die voorheen op klantspecifieke wijzen berekend werden zijn samengevoegd tot één enkel, eenvoudig toe te passen percentage. Een nieuw referentiepunt en een betrouwbare publicatiepartner moeten een duidelijk beeld geven voor alle relaties. De percentages worden voor elke volgende maand vastgesteld aan de hand van de prijs die geldt op de 24e van de maand. Er is gekozen voor de door Transport en Logistiek Nederland gepubliceerde dieselprijs voor grootverbruikers als kader voor de berekening. De actuele percentages vindt u onder de kop 'Dieselclausule' in het hoofdmenu.

Subcategorieën